Dreamers

Mått: 41x45 cm, upplaga 225 numrerade och signerade exemplar.

2 500 kr

Inkl. moms
Artikelnummer: 600

Produktbeskrivning

Mått: 41x45 cm, upplaga 225 numrerade och signerade exemplar.

Lisa Rinnevuo om ”Dreamers”:
"Med "Dreamers" hade jag en tanke om att göra en färgsprakande bild med ett fint, starkt budskap. För mig är texten lika viktig som det målade motivet i mina verk. Oftast är det positiva budskap, peppande ord och fraser som jag, precis som alla andra behöver påminnas om. Sen är det olika vad som tilltalar betraktaren, vissa går enbart efter bilden medan andra tar till sig texten. Jag gillar det, att båda delarna är olika tilltalande för olika personer". 

Litografi i 225 exemplar 

Konstnären Lisa Rinnevuo målar färgstarka motiv, ofta föreställande ansikten med stora ögon – och alltid med ett skrivet budskap. Bladet säljs i en upplaga om 225 numrerade och signerade exemplar. 

Om Lisa Rinnevuo

Lisa Rinnevuo född i Stockholm 1972

Verksam i Stockholm och New York
Debututställning på Södra Galleriet januari 2002
Deltar på Stockhom Art Fair med Södra Galleriet 2003
Separatutställning på Södra Galleriet 2004,kommande 2007
Deltar på Art Copenhagen med Södra Galleriet 2004
Deltar på Konstmässan i Sollentuna med Södra Galleriet 2005
Medverka på samlingsutställning på Grafikens Hus i Mariefred 2005
Inköpt av Statens konstråd och Åsö Vårdcentral

Lisa Rinnevuo har alltid fascinerats av tecknandet, hur linjen bär iväg och formuleras. Denna linje är högst personlig och innehar en känslig nerv. Hon tecknar hela tiden parallellt med måleriet vilket ständigt ger ny näring åt den måleriska processen. Målningarna som hon utför i spray och akryl får ett brutalare och mer rättframt uttryck. Mot den svajiga sprayade linjen som innehar en tung svärta ställer hon monokroma mättade färgytor, vilket frambringar en oerhörd kraft. Bilderna talar direkt till betraktaren och är fulladdade med budskap:"Tro på dig själv" "Finn din egen väg", "Stay pure and simple". Dessa uppmaningar finns lika mycket i de integrerade textslingorna som i uppsynen hos figurerna som befolkar bilderna. Här finns en stark känsla för varje människas inneboende styrka. Sprungen ur Stockholms unga förortskultur inger Lisa Rinnevuo, med sitt egna konstnärliga uttryck, en oförstörd framtidstro.

Fler konstverk av Lisa Rinnevuo

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.