Bender

Mått 63x45,5 cm. Upplaga 250ex, numrerad och signerad av konstnären.

3 000 kr

Inkl. moms
Artikelnummer: 300

Produktbeskrivning

Mått 63x45,5 cm. Upplaga 250ex, numrerad och signerad av konstnären.

Iron
Iron är stockholmare, med rötter från både graffitin och mer traditionell konstskola där kärnan i allt just handlar om passionen i att skapa konst. ”Själva skapandet är en lek, men uppdraget tar jag på stort allvar”.

Irons relation till gatukonsten syftar till att kommentera samtiden och samhället där många av hans bilder slutar i små historier. Han beskriver själv gatukonsten som ett sätt att ta plats i det offentliga rummet. Genom det kan han så ett frö, nå ut till betraktaren och ambitionen är att skapa reflektion och perspektiv. Inspirationen hämtar han från allt och han tycker att allt är kul. På gott och ont.

Iron älskar propaganda- och affischkonst, ikonmåleriet samt annan tidlös, enkel och visuell kommunikation. Pompöst får det gärna vara!

Om IRON

”Själva skapandet är en lek, men uppdraget tar jag på stort allvar”.

Iron är artistnamnet på en av Sveriges främsta inom graffiti med rötter och bas i Stockholm.

Hans bakgrund är både från den mer traditionell konstskolan där kärnan i allt just handlar om passionen i att skapa konst samt från graffitins värld.

Inom gatukonsten vill Iron ifrågasätta och kommentera samtiden och samhället där många av hans bilder resulterar i små historier. Propaganda- och affischkonst, ikonmåleriet samt annan tidlös, enkel och visuell kommunikation är centralt i Irons värld och han tar gärna plats i det offentliga rummet. Han har vid ett flertal tillfällen varit väldigt omtalad och vill nu ut och skapa reflektion och perspektiv. Ofta blir hans uttryck kontroversiella och inte sällan når de långt utanför Sveriges gränser.

Fler konstverk av IRON

Drömmar
3 000 kr
Vildhjärta
3 000 kr
Miss Behave
3 000 kr
Bender
3 000 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.